1965

Технологийн цогцолбор сургууль

ТЕХНОЛОГИЙН ДЭЭД СУРГУУЛЬ

Хүнс Технологийн
Политехник коллеж

Эрдэм шинжилгээ, инноваци

БАГШ НАРЫН ЗУНЫ СУРГАЛТ

 

Төслийн менежер:

Доктор Kee-Sung Kim

Сургалтын хугацаа:

14 хоног

Сургалтанд хамрагдсан

хүний тоо: 9

Сургагч багш нар: БНСУ,

БНХАУ-ын мэргэжилтэн,

инженерүүд

 

 Тус сургуульд хэрэгжиж буй “Монгол улсад амьтны гаралтай бүтээгдэхүүний технологи,чанарын 

 хяналтын тогтолцоог сайжруулах” төслийн хүрээнд зохион байгуулагдсан багажит анализын

 зуны сургалтанд багш, хичээлийн туслах ажилтнууд оролцлоо.

 

Герман улсын MembraPure компанийн Aracus (innovative technology combined with classical method)

аминхүчил тодорхойлох орчин үеийн багажийн ажиллагаа, зарчмыг багш нарт БНСУ-ын мэргэжилтэн

танилцуулж байна.

 

 АНУ-д үйлдвэрлэгдсэн Thermo Scientific GALLERY багажийн тусламжтай хүнсний түүхий эд, бэлэн

 бүтээгдэхүүнд Fe, CI, Mg, Ca, L-lactic acid, D-lactic acid, Lactose (glucose), cholesterol тодорхойлох

 боломжтой.

 

 

 Зуны сургалтанд багш Ж. Бат-Амгалан, П. Байгалмаа, Г.Хишигжаргал, Б. Хишигжаргал, Н.Чимэгээ,

 хичээлийн туслах ажилтан Ундрах, Лхагвасүрэн, магистрант оюутан Алтанзул нар оролцов.

 

 

 Амьтан, ургамлын гаралтай төрөл бүрийн түүхий эд, хагас болон бэлэн бүтээгдэхүүнд уургийн агууламж,

 өөх тос тодорхойлох багажийн ажиллагаа, зарчмыг БНХАУ-ын инженер танилцуулсан. Дани улсын FOSS

 брендийн Kjetec 8100, Soxtec 243 сүүлийн үеийн багажийг судалгаа, туршилтын ажилд багш, магистрант

 оюутнууд ашиглах боломжтой боллоо.

 

 

  Эрдэм шинжилгээний ажилд туршилтын дээж бэлтгэх нь хамгийн чухал байдаг. Иймд хичээлийн

 туслах ажилтнууд дээж бэлтгэх арга зүйд суралцав. 

 

 

 Тараг, бяслаг, цөцгийн тос болон махан бүтээгдэхүүнд уураг, тос, хуурай бодис, чийг, давс, 

 коллагений  агууламжийг Foodscan багажийн тусламжтай  тодорхойлно.

 

 

 

Сургалт , эрдэм шинжилгээ хариуцсан

дэд захирал : Рh.D. Ч.Нарангэрэл  

Их уншсан