1965

Технологийн цогцолбор сургууль

ТЕХНОЛОГИЙН ДЭЭД СУРГУУЛЬ

Хүнс Технологийн
Политехник коллеж

Эрдэм шинжилгээ, инноваци

ЧОЙЖИЛСҮРЭНГИЙН НАРАНГЭРЭЛ Доктор (Ph), 2002

  

 

ЧОЙЖИЛСҮРЭНГИЙН НАРАНГЭРЭЛ

ЭРДМИЙН ЗӨВЛӨЛИЙН ГИШҮҮН, ПРОФЕССОР


  

Доктор (Ph.D), ТДС-ийн профессор

Чойжилсүрэнгийн Нарангэрэлийн

бүтээлийн жагсаалт (2018 оноос хойш)


НЭГ. ОЛОН УЛСЫН ХУРАЛ, СЕМИНАРТ ТАВЬСАН ИЛТГЭЛ:

1. Involvement of private universities in Mongolian education system reform,Founding Assembly of ‘Belt and Road’ University Alliance for Food Science and Education & International University Presidents Forum, November 15-17, 2018 Wuxi, China (Jiangnan University)

ХОЁР. ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ӨГҮҮЛЭЛ:

Англи хэл дээр

  1. Nutritional composition of ghee of various animal origins produced in some silk road countries. Nomin-Erdene Ulambayar; Jamila Smanalieva; Anne Hellwig; Janyl Iskakova; Narangerel Choijilsuren; Begzhan Kalemshariv; Enkhtuya Vankhuu.Journal of Food Composition and Analysis. Volume 132, August 2024, https://doi.org/10.1016/j.jfca.2024.106251
  2. Antioxidant activity and stability of αtocopherol, resveratrol and epigallocatechin3gallate in mixture and complexation with bovine serum albumin.Huanhuan Dong., Xin Yin., Wusigale., Hao Cheng., Narangerel Choijilsuren., Xing Chen., Li Liang. International Journal of Food Science and Technology. 2021.56; 1788–1800
  3. Whole-genome sequencing of 128 camels across Asia reveals origin and migration of domestic Bactrian camels, Communications biology. Liang Ming et al.2020. 3:1 https://doi.org/10.1038/s42003-019-0734-6 www.nature.com/commsbio.
  4. Qualitative Characteristics of Bacterial Concentrate of Microbial Consortium. Zandanova T.N, Narangerel Ch., Gogoleva P. A. Advances in Health Sciences Research, volume 28, Proceedings of the International Conference “Health and Wellbeing in Modern Society” (ICHW 2020), https://doi.org/10.2991/ahsr.k.201001.011
  5. The Technologycal Study to Improve Calcium Absorption of Eggshell. Narandelger S, Tamir B, Narangerel Ch and Erkigul B. J Exp Food Chem 2019,
  6. Partition and digestive stability of a-tocopherol and resveratrol/naringenin in whey protein isolate emulsions. Zheng Fang., Wusigale., Huayan Bao., Yingzhou Ni., Narangerel Choijilsuren., Li Liang. International Dairy Journal. 2019. 93; 116-123.

Орос хэл дээр

  1. Сравнительные исследования пищевой ценности монгольского топленого масла. Нарангэрэл Ч., Лилианг, Шевчук В.Б., Гнездилова А.И. Журнал “Сыроделия и Маслоделия”, 2020. No.01. January. Doi:  10.31515/2073-4018-2020-1-50-52

Монгол хэл дээр

  1.  Сургуулийн сүүний хөтөлбөрийг хэрэгжүүлж буй олон улсын туршлага, Нарангэрэл Ч., “Хүн ба хүнс” сэтгүүл, №1 (119)/2022, 17-18 хууд.
  2.  Сүүний үйлдвэрийн технологич нарт зориулсан цуврал зөвлөмж, Нарангэрэл Ч., “Хүн ба хүнс” сэтгүүл, №1 (119)/2022, 20-21 хууд.
  3.  Сүүний үйлдвэрийн технологич нарт зориулсан цуврал зөвлөмж, Нарангэрэл Ч., “Хүн ба хүнс” сэтгүүл, №2 (116)/2020, 54 хууд.
  4.  Шар тосны биологийн үнэт чанарын судалгааны дүнгээс. Нарангэрэл Ч., Өлзий-Орших П., Баярмаа Ц. “Хүн ба хүнс” сэтгүүл, №1 (111)/2019, 14-18 хууд.
  5. “Өлгийн улаан” омгийн ямааны сүүний онцлог. Нарангэрэл Ч., Нарантуяа Б. Хүн ба хүнс сэтгүүл.- 2018.-№3(109)./35-37х/ 10.
  6. Айрагны сүүнхүчлийн бактерийн судалгаа. Өлзий-Орших П., YIN Wenzheng., Нарангэрэл Ч., ”Хүн ба хүнс” сэтгүүл.- 2018.-№4(110)./22-26х/

ГУРАВ. НОМ, СУРАХ БИЧИГ

  1. Нарангэрэл Ч, бусад “Сүү сүүн бүтээгдэхүүний технологийн лавлах” 2023.-14х.х
  2. Нарангэрэл Ч., бусад “Сүү боловсруулах үйлдвэрлэл”. 2-р хэвлэл. 2019.-53.2х.х
  3. Нарангэрэл М, Нарангэрэл Ч “Шар сүүний шинж чанар, технологи, хэрэглээ”. 2018.14х.х

ДӨРӨВ. УДИРДАЖ ХАМГААЛУУЛСАН ДОКТОРЫН БОЛОН МАГИСТРЫН АЖЛУУД

Докторын ажлууд:

Ц. Доржсүрэн “Бифидобактери, сүүнхүчлийн бактерийн симбиоз өсгөвөр ашиглан пробиотик бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн судалгаа”, ХААИС-д хөдөө аж ахуйн ухааны доктор (Ph) хамгаалсан, 2018 он

Магистрын ажлууд:

       1.    Баярмаа Ц., Шар тосонд агуулагдах зарим биологийн идэвхит нэгдлүүдийн судалгаа, ТДС-д хүнс судлалын ухааны                  магистрын зэрэг хамгаалсан, 2019

2.  Оюун-Эрдэнэ Г, Шар сүүгээр биологийн идэвхит хүнсний нэмэлт үйлдвэрлэх технологийн судалгаа, ТДС-д хүнс судлалын ухааны магистрын зэрэг хамгаалсан, 2020.


ТАВ. ШИНЭ БҮТЭЭЛ, ЗАХИАЛГАТ АЖИЛ, ТӨСӨЛ, ХӨТӨЛБӨР

Бүтээлийн нэр

Гүйцэтгэгч

Огноо

“Кальцийн бэлдмэл, өндгөн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл”Инновацийн төсөл

Зөвлөх, гүйцэтгэгч

2018-2020



                                          Шинэ бүтээлийн эрхийн жагсаалт

Шинэ бүтээлийн нэр

Дугаар

Зохиогч

Огноо

Патент

Пробиотик зайрмаг үйлдвэрлэх арга

4241

Ч.Нарангэрэл,    бусад

2015

Бичил биетний байгалийн симбиоз бүхий монгол таргийн эх хөрөнгө гаргах арга

4240

Ч. Нарангэрэл,   бусад

2015

Пропион хүчлийн бактериар баяжуулсан зөөлөн бяслаг үйлдвэрлэх арга

4035

Ч. Нарангэрэл,   Хамагаева И.С

2013

Ашигтай загвар, барааны тэмдэг

Бифидо агуулах биобэлдмэл үйлдвэрлэх арга

2501

Ч. Нарангэрэл    Ц.Доржсүрэн

2016

Хүүхдэд зориулсан баяжуулсан сүү үйлдвэрлэх арга

2738

Ч. Нарангэрэл    Я.Баярхүү

2017

Арвайгаар баяжуулсан аарцан үрэл үйлдвэрлэх арга

2733

Ч. Нарангэрэл   Ц.Доржсүрэн

2017

Хам бүрэлдэхүүнт хуурай хөрөнгө үйлдвэрлэх арга

2779

Ч. Нарангэрэл   бусад

2017

Барааны тэмдэг

14631

Г. Хишигжаргал         Ч. Нарангэрэл

2015




Их уншсан