1965

Технологийн цогцолбор сургууль

ТЕХНОЛОГИЙН ДЭЭД СУРГУУЛЬ

Хүнс Технологийн
Политехник коллеж

Эрдэм шинжилгээ, инноваци

ПҮРЭВСҮРЭНГИЙН БАЙГАЛМАА, ДОКТОР (PhD),2020




ПҮРЭВСҮРЭНГИЙН БАЙГАЛМАА

ХҮНСНИЙ ТЕХНОЛОГИЙН ТЭНХИМИЙН ЭХРЛЭГЧ,

Ph.D




ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ БҮТЭЭЛИЙН ЖАГСААЛТ (2013 оноос)

 

НЭГ. ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ИЛТГЭЛ, ӨГҮҮЛЭЛ

 

1.    “Түүхий сүүний төлбөрийн тогтолцоог сайжруулах арга зам” Ч.Нарангэрэл, док(Ph.D), Н.Цацрал, “ГУМ” ХХК-ийн үйлдвэрийн менежер, Г.Хишигжаргал, П.Байгалмаа, ТДС-ийн багш, Хүн ба хүнс, №4, 2013 он

2.    “Тарагны ач тус”Хүн ба хүнс, №1, 2014 он

3.    Аарц үйлдвэрлэлийн сүү ээдүүлэх процесст чацарганы шахдасны үзүүлэх нөлөө” өгүүлэл. “Хүнсний шим судлал-2014” сэдэвт багш нарын эрдэм шинжилгээний хурлын эмхтгэл. 2014 он. УБ хот

4.    Коллаген уургийн хуурай бэлдмэл гарган авах дэвшилтэт арга. П.Байгалмаа, Н.Чимэгээ, ТДС-ийн багш. Хүн ба хүнс сэтгүүл, №1, 2015 он

5.    “Characterization and anti-hyper-lipidemic effect of micro encapsulated phytosterol enriched cheddar cheese” Muhammad Hussain, Xiaodong Li, Lu Liu, Lina Wang, Abdul Qayum, Baigalmaa Purevsuren, Arif Hussain, LWT-Food science and technology, 134,  2020, 110114, doi.org/10.1016/j.lwt.2020.110114

6.    “Recent Approaches and Methods for the Formulation of a Risk Free Infant Formula: Review” Muhammad Hussain, Xiaodong Li, Lina Wang, Abdul Qayum, Lu Liu, Xiuxiu Zhang, Abid Hussain, Marwa Koko & Purevsuren Baigalmaa, Food Reviews International Journal, 2021, 10.1080/87559129.2021.1901113

7.    Монгол уламжлалт бяслагны бүтэц, найрлага, бичил биетний бүрэлдэхүүний судалгааны дүнгээс. П.Байгалмаа, Huo Guicheng. ХХААХҮЯ. “Хүнсний аюулгүй байдал-2022” эрдэм шинжилгээний бага хурал. 2022.10

8.    Оюутны зан төлөв ба суралцахуйн үр дүн, П.Байгалмаа, Б.Гэрэлмаа, ТДС, 2023.4

 

ХОЁР. НЭГ СЭДЭВТ БҮТЭЭЛ

 

1.    “Уураглаг цагаан идээний сувилахуй чанар, шинэ бүтээгдэхүүний технологи” магистрийн дипломын ажил, ШУТИС, 2003 он

2.    “Монгол бяслагны биоидэвхит чанар, аюулгүй байдлыг сайжруулах судалгаа” сэдэвт хүнс судлалын ухааны докторын ажил, Northeast agricultural university, Харбин хот, БНХАУ, 2020 он

 

ГУРАВ. ШИНЭ БҮТЭЭЛ

 

1.    “Амталж хатаасан махан таташийн жор” ашигтай загварын гэрчилгээ 1580, А22С7/00, 2007 он, П.Байгалмаа, Н.Чимгээ, Б.Нямцог, Л.Бадамханд, Д.Оюунтуяа

2.    “Элэгний нухаш “Баялаг”-ийн жор” ашигтай загварын гэрчилгээ 1583, А23L1/00, 2007 он, П.Байгалмаа, Б.Нямцог, Л.Бадамханд, Д.Оюунтуяа

3.    “Царцмаган хиам” ашигтай загварын гэрчилгээ 1578, А23L1/00, А22С11/00, 2007 он, П.Байгалмаа, Д.Оюунтуяа, Н.Чимгээ, Л.Бадамханд, Я.Сонинцэцэг

4.    “Лактат кальци-лактулозын хосолмол бэлдмэл үйлдвэрлэх арга” ашигтай загварын гэрчилгээ 1717, 8А23С21/00, 2008 он, Л.Дамдинсүрэн, Н.Чимгээ, Я.Сонинцэцэг, Л.Бадамханд, Н.Аривжихсүрэн, П.Байгалмаа, Хүнсний эрдэм шинжилгээ, үйлдвэрлэлийн “САМО ИНСТИТУТ” ХХК

 

ДӨРӨВ. СТАНДАРТ

 

1.    Уураглаг цагаан идээ. Техникийн ерөнхий шаардлага. MNS 4230: 2005.Л.Бадамханд, П.Байгалмаа, дахин хянасан, 2005  он

2.    Шим тэжээлт чанарыг шошгонд тусгах зөвлөмж. MNS САСGL 2:2007, орчуулсан. Л.Бадамханд, П.Байгалмаа, 2007  он

 

ТАВ. НОМ, СУРАХ БИЧИГ, ГАРЫН АВЛАГА

 

1.    Сүү боловсруулах үйлдвэрлэл. Мастерийн гарын авлага. (Сурах бичиг) Ч.Нарангэрэл, Б.Мөнхжаргал, П.Байгалмаа, М.Нарангэрэл. УБ. 2012 он

2.    Сүү боловсруулах технологи-2. Лабораторийн гарын авлага. УБ. 2013 он

3.    Сүү боловсруулах технологи. Лабораторийн гарын авлага. УБ. 2013 он

4.    Хүнсний үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийн лавлах. П.Байгалмаа бусад. 2014 он. УБ хот

5.    Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний технологийн лавлах. Ч.Нарангэрэл, Б.Мөнхжаргал, Ч.Жавзандулам, П.Байгалмаа. 2023. УБ. -14х.х

6.    Сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг савлах, хадгалах зах зээлд нийлүүлэх үед баримтлах стандарт шаардлагууд, урт хугацаанд           хадгалах арга технологи. П. Байгалмаа, П. Өлзий-Орших, Д. Донжжалам. 2024. УБ-12х.х

ЗУРГАА. УДИРДАЖ ХАМГААЛУУЛСАН МАГИСТРИЙН АЖИЛ

1.    Д.Энхсүрэн. Монгол оронд ургадаг байгалийн аньс жимс (Vaccinium vitis idaea.L)-ний биологийн идэвхит нэгдлийн судалгаа. 2023

2.    Б.Ербиш. Сүүн зайрмаг ХХК-ийн зайрмагийн үйлдвэрт HACCP систем нэвтрүүлэх судалгаа. 2023


Их уншсан