АСЕМ-ЫН БЭЛТГЭЛ АЖЛЫН ХҮРЭЭНД ЗОЧИД БУУДЛУУДЫН ТОГООЧ НАРТ ЗОРИУЛСАН МЭРГЭШҮҮЛЭХ ВАКУМЖУУЛСАН СУРГАЛТЫГ ХҮНС ТЕХНОЛОГИЙН ПОЛИТЕХНИК КОЛЛЕЖИТОЙ ХАМТРАН 4 САРЫН 14,15-НД ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА.
Зорилго:
АСЕМ-ын Түнш зочид буудлуудын дэргэдэх хоолны газрын тогооч нарыг мэргэшүүлэн олон улсын стандартын мэдлэг, дадал эзэмшүүлэхэд оршино.
Онолын сургалтаар:
- HACCP (food took, storage)
- Түүхий эд материалын сонголт, худалдан авалт, хадгалалт, хяналт
- Тэжээллэг чанар болон хүний биед мэдрэг бүтээгдэхүүн (allergy)
- Амтлагч ургамлын ногоонууд, лаазалсан бүтээгдэхүүн, амт оруулагчууд тэдгээрийн хэрэглээ (fresh and dried herbs/condiments)
- Хоол бэлтгэх арга технологи
- Шөлний боловсруулалт
- Махны хэрэглээ, боловсруулалт
- Сүмсний ангилал
- Нарийн боов
- Цагаан хоолны (vegetarian) төрлүүд сэдвээр 100 гаруй тогоочид “Мастер тогооч “ телевизийн шоуны ялагч тогооч Д. Буян, нэвтрүүлгийн хөтлөгч тогооч Г. Мөнгөндолгион нар заалаа.
Ур чадварын сургалт 4 сарын 23,24-нд ХТПК-н дадлагын танхимд явагдана.
Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээний тэнхим