1965

Технологийн цогцолбор сургууль

ТЕХНОЛОГИЙН ДЭЭД СУРГУУЛЬ

Хүнс Технологийн
Политехник коллеж

Эрдэм шинжилгээ, инноваци

“Хүнсний шим судлал 2018” эрдэм шинжилгээний бага хурал

Технологийн дээд сургуулиас жил бүр уламжлал болон зохион байгуулагддаг “Хүнсний шим тэжээл 2018” эрдэм шинжилгээний бага хурлыг ТДС-ийн Эрдмийн зөвлөлийн дарга, профессор Б. Барамсай нээж, оролцогчдод амжилт хүсэв.

Эрдэм шинжилгээний бага хуралд оролцсон их, дээд сургууль, эрдэм шинжилгээний хүрээлэн, аж ахуйн нэгжүүд:

 

 

 

 

  

 

  • Технологийн дээд сургууль
  • Хүнс, технологийн политехник коллеж
  • ХААИС-ийн Мал аж ахуй, биотехнологийн сургууль
  • Хүнсний эрдэм шинжилгээ, үйлдвэрлэлийн “Само” институт
  • Мал аж ахуйн эрдэм шинжилгээний хүрээлэн
  • ХААИС-ийн Инженер, Технологийн сургууль
  • ШУТИС-ийн Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль
  • Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв
  • Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газар
  • “Хан брэнд” ХХК
  • “Монгол тэмээ корпораци” ХХК
  • “Арваймилк” ХХК

 

Эрдэм шинжилгээний бага хуралд тавигдсан илтгэлүүд:

 

1

Буудайн гурилын талхыг хошуу тарианы уургаар баяжуулах технологийн судалгаа, Н.Нямсүрэн, Э.Ууганцэцэг, Ц.Нямхүү-ХААИС, Мал аж ахуй биотехнологийн сургууль

2

Сүүн бүтээгдэхүүний аюулын дүн шинжилгээний судалгаа, Ц.Донжжалам1, Б.Эркигүл2 Ph.D, Хүнс, технологийн политехник коллеж1, ХААИС, Инженер Технологийн сургууль2

3

Зарим нэр төрлийн талх, гурилан бүтээгдэхүүнд тосны хүчлийн бүрдэл тодорхойлсон судалгааны дүнгээс, Д.Нарантуяа (Вс.S), Г.Оюун (Ph.D), Б.Пүрэвсүрэн (Вс.S), Хүнсний эрдэм шинжилгээ, үйлдвэрлэлийн “САМО” институт

4

Төмөр замын хос дугуйны элэгдлийг бууруулахад фабо технологийг ашиглах боломж, судалгаа, П. Ганбайгаль1, С.Ариунболд2Ph.D, Технологийн дээд сургууль1, ШУТИС-ийн Механик инженерийн сургууль2

5

Сургуулийн дотуур байрны хүүхдийн хүнсний хэрэглээ, хоолны илчлэг чанарыг судалсан дүн, Туул Б.1, Гэрэлмаа Л.2, 1НЭМҮТ-ийн Хоол судлалын алба, 2Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газар

6

Монгол бяслаг бэлтгэх уламжлалт технологи, горимын судалгаа, Б.Оюунцацрал1, Д.Баатартуяа1, Т.Халиунаа1, С.Сэдэд2, Мал аж ахуйн эрдэм шинжилгээний хүрээлэн1, Арваймилк ХХК2

7

Ингэний сүү боловсруулах үйлдвэрбайгуулах боломжийн судалгаа, Ч.Жавзандулам Ph.D, Ц.Даваажаргал Mc.S, З.Энхбаяр, “Монгол тэмээ корпораци” ХХК

8

Айрагны сүүнхүчлийн бактерийн судалгаа,

П.Өлзий-Орших1Mc.S, YIN Wenzheng2Ph.D, Технологийн дээд сургууль1, ӨМӨЗО-ны Тариалангийн их сургууль2

 

 

Энэ удаагийн эрдэм шинжилгээний бага хуралд зориулж 11 байгууллагын эрдэмтэн, багш, судлаачдаас 15 өгүүлэл ирүүлснээс 8 илтгэлийг хэлэлцүүлж, шилдэг 3 илтгэлийг шалгаруулав.

 

Илтгэлийн шалгаруулалт:

 

I  байр- Г. Оюун, доктор,Д. Нарантуяа, Б. Пүрэвсүрэн, ХЭШҮ-ийн “Само” институт

 

II  байр-П. Өлзий-Орших, McS, Технологийн дээд сургууль

 

III  байр-П. Ганбайгаль, McS, Технологийн дээд сургууль

 

 

 

Ч. Нарангэрэл

 

 

 

 

Их уншсан