ЦЭДЭНДАМБЫН ДОРЖСҮРЭН
СУРГАЛТ, ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭ ЭРХЭЛСЭН ЗАХИРАЛ, ДЭД ПРОФЕССОР
Нэг сэдэвт бүтээл
Бифидобактер, сүүнхүчлийн бактерийн симбиоз өсгөвөр ашиглан пробиотик бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ХАА-н ухааны доктор, Ph.D зэрэг горилох диссертаци. УБ. 2018 он
Нэг. Эрдэм шинжилгээний илтгэл
- ”Бифидобактери, сүүн хүчлийн бактерийн хосолмол хөрөнгөний харилцан зохицолдоог судалсан дүн” ХААИС-ийн эрдэм шинжилгээний бага хурал. 2006 он
- ”Хосолмол хөрөнгөөр аарц үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” ШУТИС-ийн доктор, магистр оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурал. УБ. 2011 он
- “Хосолмол хөрөнгөөр аарц үйлдвэрлэх” технологийн судалгаа. ХААИС-ийн эрдэм шинжилгээний бага хурал. УБ. 2011
- Шар сүү ашиглан биобэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа. БСШУСЯ, Шинжлэх ухааны академи, Шинжлэх ухаан технологийн сан, Монголын залуу эрдэмтдийн холбоо. “Хүрэлтогоот-2016” залуу судлаачдын эрдэм шинжилгээний бага хурал. Дархан хот. 2016 он
- Бифидобактери ялгах туршилтын дүн. ХААИС-ийн МААБТС-ийн эрдмийн зөвлөлийн их семинар. УБ. 2017 он
- Пробиотик бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа. ХХААХҮЯ-аас зохион байгуулсан “Хүнсний аюулгүй байдал” эрдэм шинжилгээний бага хурал. 2017.10.16
- Шар сүүний уургаар чихэр үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ТДС-ийн оюутны “Шим тэжээллэг хүнс-эрүүл мэнд” эрдэм шинжилгээний бага хурал. УБ. 2019 он
Хоёр. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл
- 1.“Хосолмол хөрөнгөөр аарц үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” Дарханы ТИС. Олон улсын эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. Дархан. 2011
- 2. Био бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа Оюутны эрдэм шинжилгээний бага хуралд илтгэл, эмхэтгэлд өгүүлэл. УБ. 2012 он
- 3. “Шар сүүний уургаар баяжуулсан исэг идээ үйлдвэрлэх технологийн судалгаа”. Дархан-уул аймгийн ШУТИС – ийн эмхэтгэл. УБ. 2012 он
- 4.“Бифидобактер болон пропион хүчлийн бактериар баяжуулсан аарц үйлдвэрлэх технологийн судалгаа”. ХААИС-ийн эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2011 он
- 5.“Биобэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа”. ТДС-ийн “Хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний нөөц хангамж” оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2012 он
- 6. Шар сүүний уургаар баяжуулсан исэг идээ үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ТДС-ийн Оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл, 2012 оны 12-р сар
- 7. Сонгомол тэжээлт орчинд бифидобактерийн ургах онцлог. Хүн ба хүнс 2013 оны №3
- 8.Пропион хүчлийн бактерийг ашиглан биобэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа. ТДС-ийн “Шинэ зууны хүнс” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл.УБ. 2013 он
- 9. Анар жимсээр баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ТДС-ийн “Шинэ зууны хүнс” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2013 он
- 10. Шар сүү ашиглан пробиотик бэлдмэл үйлдвэрлэх боломжийн судалгаа. Хүн ба хүнс. №1 (92). УБ. 2014
- 11. Бяслагийг бялууны үйлдвэрлэлд нэмэлтээр ашиглах боломжийн судалгаа. ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2014 он
- 12. Жимсээр баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх арга. “Хүн ба хүнс” сэтгүүл. №1. УБ. 2015
- 13. Пропион хүчлийн бактерийг исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлд ашиглах технологийн судалгаа. ШУТИС-ийн ҮТС-ийн “Хүнс судлал-2015” эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2015 он
- 14. “Жимсээр баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх арга” 2015 он (Хүн ба хүнс сэтгүүл)
- 15. “Анар жимсээр баяжуулсан тараг”шинэ бүтээгдэхүүний танилцуулга. ХХААЯ-аас зохион байгуулсан “Хүнс, хөдөө аж ахуйн салбарын шинжлэх ухаан, технологи, инноваци” бүтээгдэхүүний эмхэтгэл. УБ. 2015 он
- 16. Ямааны сүү үйлдвэрлэл. “Хүн ба хүнс” сэтгүүл. №3. УБ. 2016
- 17.Симбиотик сүүн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа. Монголын оюунлаг эрдэмтэн эмэгтэйчүүд ТББ-ын эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. УБ. 2016 он
- 18. Синбиотик бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа. “Хоол хүнс-эрүүл мэнд” Оюутны ЭШХ-ын эмхэтгэл, УБ. 2016 он
- 19. Бифидобактерийн өндөр идэвхтэй өсгөврүүдийн омог ялгасан судалгааны дүнгээс. Mongol-Korea academy and culture forum.2016 он
- 20. Шар сүү ашиглан биобэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа. БСШУСЯ, Шинжлэх ухааны академи, Шинжлэх ухаан технологийн сан, Монголын залуу эрдэмтдийн холбоо. “Хүрэлтогоот-2016” залуу судлаачдын эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. 2016 он
- 21. Хам бүрэлдэхүүнт хөрөнгө гарган авсан туршилтын дүн. ТДС-ийн багш нарын 2016 оны эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 2017 он
- 22. Бифидобактерийн өндөр идэвхтэй өсгөврүүдийн омог ялгасан судалгааны дүнгээс. ТДС-ийн багш нарын 2016 оны эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 2017 он
- 23. Хам бүрэлдэхүүнт хөрөнгөний технологийн судалгаа. “Шинэ хүнс” ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. 2017 он
- 24. Шинэ нэр төрлийн аарцан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. “Шинэ хүнс” ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. 2017 он
- 25.Пробиотик бэлдмэлийн технологийн судалгаа. ХАБУЛЛ-ийн V бага хурлын эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2017 он
- 26. Шар сүүгээр биологийн идэвхит хүнсний нэмэлт бэлтгэх технологийн судалгаа. “Хүнсний аюулгүй байдал” ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. УБ. 2017 он
- 27. Нэрс жимсээр хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүн бэлтгэх технологийн судалгаа. “Хүнсний аюулгүй байдал” ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. УБ. 2017 он
Гурав.Ном, сурах бичиг
- Нарангэрэл.Ч., Доржсүрэн.Ц Сүү боловсруулах технологи I, II” лабораторын гарын авлага УБ.-2007 он
- Доржсүрэн.Ц., Туяа.Т. “Хүнсний микробиологи” лабораторийн гарын авлага УБ.-2007 он
- Доржсүрэн.Ц., Батзул.Д. “Хүнсний чанар-аюулгүй байдал” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ.2009 он
- Доржсүрэн.Ц., Буянжаргал.Б. “Хүнсний аж үйлдвэрийн хөгжил – 80жил” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл 2010 он
- Доржсүрэн.Ц. “Органик хүнс – эрүүл мэнд” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2011 он
- Доржсүрэн.Ц. “Паразит судлал” хичээлийн семинарын удирдамж. УБ.2010 он
- Доржсүрэн.Ц. “Биотехнологи” хичээлийн семинарын удирдамж. УБ. 2011 он
- Доржсүрэн.Ц. “Микробиологийн үндэс” шинжилгээний аргачлал. 3,5 х.х УБ. 2012 он
- Доржсүрэн.Ц. “Хүнсний микробиологи” шинжилгээний аргачлал. 3,3 х.х. УБ. 2012 он
- Доржсүрэн.Ц.Биологийн үндэс” семинарын удирдамж. 3,3 х.х. УБ. 2012 он
- Доржсүрэн.Ц.Микробиологийн тестийн сан. 5,6 х.х. УБ: 2012 он
- Доржсүрэн.Ц., Нарангэрэл.Ч. Сүү боловсруулах үйлдвэрлэл. Сурах бичиг. 53,6 х.х. УБ. 2012 он
- Доржсүрэн.Ц., “Биотехнологи” хичээлийн семинарын удирдамж. 2013 он 2.3 х.х
- Доржсүрэн.Ц., “Хүнсээр дамжих халдвар, тархвар судлал” хичээлийн лабораторийн удирдамж. 2013 он 2.8 х.х
- Доржсүрэн.Ц.ба бусад. Хүнсний үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийн лавлах гарын авлага. 8 х.х. УБ. 2013
- Доржсүрэн.Ц., Нарандэлгэр.С. “Хүнсний шим судлал” сэдэвт багш нарын эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2013 он. 7,8 х.х.
- Доржсүрэн.Ц. “Шинэ зууны хүнс” оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2013 он
- Мөнхбат.Л., Нарангэрэл.Ч., Доржсүрэн.Ц. Бифидобактери, шинж чанар, үйлчлэл, судалгааны арга зүй. УБ. 2014 он, 7 х.х
- Нарангэрэл.Ч., Доржсүрэн.Ц. Сүүний үйлдвэрийн төсөл. УБ. 2015 он, 25 х.х
- Доржсүрэн. Ц.“Хүнс хөгжлийн түлхүүр” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ 2015 он
- Доржсүрэн.Ц. “Байгалийн нөөц бидний ирээдүй” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2016
Дөрөв. Шинэ бүтээл, ашигтай загвар
- Анар жимсээр тараг үйлдвэрлэх арга. АЗГ. №2264. Оюуны өмчийн газар. 2014.03.25
- Хүрэн манжингаас хүнсний будаг гарган авах арга. АЗГ №2363. Оюуны өмчийн газар. 2015.01.08
- Бифидо агуулах биобэлдмэл үйлдвэрлэх арга. АЗГ №2601, 2016 он
- Сүүний ээдмийг бэлтгэх болон хэрэглэх арга. АЗГ. №2732, 2017 он
- Арвайгаар баяжуулсан аарцан үрэл үйлдвэрлэх арга АЗГ. №2733, 2017 он
- Хам бүрэлдэхүүнт хөрөнгө бэлтгэх арга. АЗГ №2779, 2017 он