1965

Технологийн цогцолбор сургууль

ТЕХНОЛОГИЙН ДЭЭД СУРГУУЛЬ

Хүнс Технологийн
Политехник коллеж

Сургалт & Чанар

Сүүн,сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл /гарын авлага/

DDC-637.1

M-817

Тус гарын авлагад сүүний тухай ойлголт, физик -хими, биологийн шинж чанар,сүүнд хийгдэх анхан шатны  боловсруулалт,хоногт 500-1000 л сүү боловсруулах  цехэд үйлдвэрлэх боломжтой  бүтээглэхүүний технологи, технологийн тооцоолол хийх  аргачлал, сүү боловруулах тоног төхөөрөмж, цехийн цэвэрлэгээ, ариутгалын талаар тусгасан болно.

МУ-ын "Хүнсний тухай" ,Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай" хуулиудын холбогдох заалтыг хэрэгжүүлэх,МУ-ын Засгийн газрын үйл ажиллагааны мөрийн хөтөлбөрт сүү бэлтгэлийн тогтолцоог боловсронгуй болгох, дотооддоо үйлдвэрлэх бололцоотой бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг дэмжих ,импортын  хүнсний бүтээгдэхүүнийг дотооддоо  үйлдвэрлэх, хангайн болон төвийн бүсийн аймгуудад өндөр ашиг шимт мах,сүүний чиглэлийн үхрийн эрчимжсэн аж ахуйг дэмжиж, газар тариалангийн бүс нутагт дэвшилтэт технологи бүхий фермщрийн аж ахуйг хөгжүүлэх зэрэг зорилтууд болон сүүний үйлдвэрлэлийг кластераар хөгжүүлэхэд энэхүү гарын авлага тус дэм болно гэж найдаж байна.

Их уншсан