1965

Технологийн цогцолбор сургууль

ТЕХНОЛОГИЙН ДЭЭД СУРГУУЛЬ

Хүнс Технологийн
Политехник коллеж

Мэдээ & Зар

ХТПК-АСЕМ-ын сургалт зохион байгууллаа.

АСЕМ-ЫН БЭЛТГЭЛ АЖЛЫН ХҮРЭЭНД ЗОЧИД БУУДЛУУДЫН ТОГООЧ НАРТ ЗОРИУЛСАН МЭРГЭШҮҮЛЭХ  ВАКУМЖУУЛСАН СУРГАЛТЫГ ХҮНС ТЕХНОЛОГИЙН ПОЛИТЕХНИК КОЛЛЕЖИТОЙ ХАМТРАН 4 САРЫН 14,15-НД ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА.

Зорилго:

АСЕМ-ын Түнш зочид буудлуудын дэргэдэх хоолны газрын тогооч нарыг мэргэшүүлэн олон улсын стандартын мэдлэг, дадал эзэмшүүлэхэд  оршино.

Онолын сургалтаар:

  • HACCP (food took, storage)
  • Түүхий эд материалын сонголт, худалдан авалт, хадгалалт, хяналт
  • Тэжээллэг чанар болон хүний биед мэдрэг бүтээгдэхүүн (allergy)
  • Амтлагч ургамлын ногоонууд, лаазалсан бүтээгдэхүүн, амт оруулагчууд тэдгээрийн хэрэглээ (fresh and dried herbs/condiments)
  • Хоол бэлтгэх арга технологи
  • Шөлний боловсруулалт
  • Махны хэрэглээ, боловсруулалт
  • Сүмсний ангилал
  • Нарийн боов
  • Цагаан хоолны (vegetarian) төрлүүд сэдвээр 100 гаруй тогоочид “Мастер тогооч “ телевизийн шоуны ялагч тогооч Д. Буян, нэвтрүүлгийн хөтлөгч тогооч Г. Мөнгөндолгион нар заалаа.

Ур чадварын сургалт 4 сарын 23,24-нд ХТПК-н дадлагын танхимд  явагдана.

 

 

 

 

Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээний тэнхим

Их уншсан