Агуулга: Уг номонд төрөл бүрийн малын сүүний найрлага, онцлог, физик-хими, биологийн шинж чанар, сүүнд хийх анхан шатны боловсруулалт, цагаан идээний хөрөнгө, түүний үйлдвэрлэл, төрөл бүрийн ундны сүү, исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн, бяслаг, цөцгийн тос, хуурай сүү, зайрмаг, сэргээсэн сүү, казеин, шар сүү боловсруулах шинжлэх ухааны үндэслэл, технологи ажиллагаа болон сүү боловсруулах үйлдвэрийн үндсэн тоног төхөөрөмж, тэдгээрийн ажиллах зарчим, үйлдвэрийн шугамын зохион бүтээлт, загварчлал, тоног төхөөрөмжийн угаалга, цэвэрлэгээ, ариутгалы талаар тусгасан болно.