1965

Технологийн цогцолбор сургууль

ТЕХНОЛОГИЙН ДЭЭД СУРГУУЛЬ

Хүнс Технологийн
Политехник коллеж

Эрдэм шинжилгээ, инноваци

ДОКТОР (Ph.D), ТДС-ИЙН ДЭД ПРОФЕССОР ЧИМЭДСҮРЭНГИЙН ЖАВЗАНДУЛАМ, 2014





ЧИМЭДСҮРЭНГИЙН ЖАВЗАНДУЛАМ

ДОКТОР (Ph.D), ТДС-ИЙН ДЭД ПРОФЕССОР

НЭГ. ОЛОН УЛСЫН ХУРАЛ, СЕМИНАРТ ТАВЬСАН ИЛТГЭЛ:

  1. Mongolian Bactrian Camel sector: situation, initiatives, and further actions.  “The First IDF Regional Dairy Conference Asia Pacific 2024” , БНЭУ, Олон Улсын хурал, 2024.VI 


ХОЁР. ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ ӨГҮҮЛЭЛ:

Англи хэл дээр

  1. Mongolians core gut microbiota and its correlation with seasonal dietary changes, Jiachao Zhang, Zhang Guo, Angela an Qi Lim, Yi Zheng, Eileen Y. Koh, Javzandulam.Ch. +et al. Scientific Reports 4, doi: 10.1038/srep 05001 /2014/

  2. Bifido-containing bioproduct from mar’s milk for children diet: Javzandulam.Ch. others 1 st China International Conference on LAB AND TECHNOLOGICAL INNOVATIONS OF FERMENTED DAIRY PRODUCTS-06th to 08th august 2010, Hohhot, China.

Хятад хэл дээр

  1. Монгол хүний гэдэсний микрофлорын судалгааны дүнгээс, Жавзандулам.Ч, Хөх хотын Тариалангийн их сургуулийн судлаач оюутны эрдэм шинжилгээний хурлын эмхэтгэл, 2014

Монгол хэл дээр

  1. Ингэний сүүний найрлага ач холбогдол. “Хүн ба хүнс” сэтгүүл.-2019.-№1(111)./12-14х/

  2. Хүн болон зарим өвсөн тэжээлт амьтдын гэдэсний микрофлорын судалгааны дүнгээс Жавзандулам.Ч., Олон улсын эрдэм шинжилгээний бага  хурлын эмхэтгэл 2016, Технологийн дээд сургууль

  3. Өвөрмонголын сүү цагаан идээний онцлог, Жавзандулам.Ч., Мөнхбилэг.Н, “Хятадын ХАА-н ололтууд” сэтгүүл, 2014 он

  4. Монгол хүний гэдэсний микрофлорын судалгааны дүнгээс. Нарангэрэл.Ч.,  Мөнхбат.Л., Дамдинсүрэн.Л., Жавзандулам.Ч., Мөнхбилэг.Н, ТДС-ийн багш нарын эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 2013 он

  5. Монгол хүний гэдэсний микрофлорын судалгааны дүнгээс, Жавзандулам Ч. “Хүн ба хүнс” сэтгүүл.-2012.-№4(86)./48-49х/


ГУРАВ. ЗАХИАЛГАТ АЖИЛ, ТӨСӨЛ, ШИНЭ БҮТЭЭЛ, СТАНДАРТ

ЗАХИАЛГАТ АЖИЛ, ТӨСӨЛ

Бүтээлийн нэр

Гүйцэтгэгч

Огноо

1

Өмнөговь аймагт ингэний сүү боловсруулах үйлдвэр болон Монголын анхны инэний аж ахуй байгуулах төсөл

Судлаач-удирдагч 

2022 оноос 

2

“Research and development of Functional Dairy Products made from non-cow-milk PFQ/2020/003-ENSURE” НҮБ-ын ХХААБ-ын төсөл

Удирдагч

2020-2021

3

“Ингэний сүүгээр пробиотик бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн оновчтой шийдлийг сонгох, үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх” Докторын дараах судалгааны тэтгэлэг

Үндсэн

гүйцэтгэгч

2019-2021

4

“Ингэний сүүгээр хатаамал аарц, зарим нэр төрлийн эсэг идээ үйлдвэрлэх” Технологи зүгшрүүлэлтийн төсөл

Удирдагч

2019-2021

5

“Монгол тэмээ корпораци” ХХК-ий “Сүү боловсруулах үйлдвэр” –ийн төсөл

Үндсэн

гүйцэтгэгч

2018

6

“Өмнөговь аймагт Ингэний сүү боловсруулах үйлдвэрийн  ТЭЗҮ” захиалгат ажил

Үндсэн

гүйцэтгэгч

2018

7

“Малын ясыг хаягдалгүй боловсруулах,  хүнсний болон ахуйн зориулалттай бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн туршилт,    судалгаа” инновацийн   төсөл

Удирдагч

2016-2017

8

“Зохицуулах үйлчлэлтэй сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх жижиг үйлдвэр” Инновацийн төсөл

Үндсэн

гүйцэтгэгч

2012-2014

9

“Эмчилгээний өндөр идэвхтэй бифидобактерийн  цэвэр өсгөвөр ялгах, тэдгээрийг пробиотик бэлдмэл, хөрөнгөнд хэрэглэх боломжийн судалгаа” ШУТ-ийн төсөл

Үндсэн

гүйцэтгэгч

2012-2013


ШИНЭ БҮТЭЭЛ, СТАНДАРТ


Шинэ бүтээлийн нэр

Дугаар

Зохиогч

Огноо

Ашигтай загвар

1

“Ингэний сүүг фермент-хүчлийн аргаар ээдүүлэн аарц үйлдвэрлэх арга”  

3045

Ч. Жавзандулам

Ц. Даваажаргал

З. Энхбаяр

2019

2

“Ингэний хатаасан аарц үйлдвэрлэх арга” 

3046

Ч. Жавзандулам

Ц. Даваажаргал

З. Энхбаяр

2019

3

“Нэрс жимсээр баяжуулсан ингэний сүүний тараг үйлдвэрлэх арга” 

4404

Ч. Жавзандулам

Ц. Даваажаргал

З. Энхбаяр

2021

4

“Гүзээлгэнэ жимсээр баяжуулсан ингэний сүүний тараг үйлдвэрлэх арга”

4403

Ч. Жавзандулам

Ц. Даваажаргал

З. Энхбаяр

2021

5

“Гоёотой боз үйлдвэрлэх арга”

Улсын бүртгэлийн дугаар:20-0003335

3335

Ч. Жавзандулам

Ц. Даваажаргал

З. Энхбаяр

2021

6

Ингэний цэвэршүүлсэн тос гарган авах арга 20-0003372

3372

Ч. Жавзандулам

Ц. Даваажаргал

З. Энхбаяр

2021

Стандарт

1

“Хатаамал сүү, сүүн бүтээгдэхүүн техникийн ерөнхий шаардлага MNS 6858-2020”


Ч. Жавзандулам, бусад

2020


ДӨРӨВ. НОМ, СУРАХ БИЧИГ


  1. Жавзандулам Ч, бусад “Ингэний аж ахуйн зохистой дадал” богино хугацааны сургалтын гарын авлага, 2024 он. 

  2. Жавзандулам Ч, бусад Гарааны бизнес эрхлэгчдэд зориулсан гарын авлага. Глобал Свик Шэйринг төсөл 2024 -11 сар

  3. Нарангэрэл Ч, Жавзандулам Ч, Байгалмаа П., “Сүү сүүн бүтээгдэхүүний технологийн лавлах” 2023.-14х.х

  4. Жавзандулам Ч., Саалийн үнээний дэлэнгийн үрэвсэл түүнээс урьдчилан сэргийлэх арга. 2015.-6.х.х


Их уншсан