..бусад

“Хүнсний шим судлал 2018” эрдэм шинжилгээний бага хурал

Технологийн дээд сургуулиас жил бүр уламжлал болон зохион байгуулагддаг “Хүнсний шим тэжээл 2018” эрдэм шинжилгээний бага хурлыг ТДС-ийн Эрдмийн зөвлөлийн дарга, профессор Б. Барамсай нээж, оролцогчдод амжилт хүсэв.

Эрдэм шинжилгээний бага хуралд оролцсон их, дээд сургууль, эрдэм шинжилгээний хүрээлэн, аж ахуйн нэгжүүд:

 

 

 

 

  

 

  • Технологийн дээд сургууль
  • Хүнс, технологийн политехник коллеж
  • ХААИС-ийн Мал аж ахуй, биотехнологийн сургууль
  • Хүнсний эрдэм шинжилгээ, үйлдвэрлэлийн “Само” институт
  • Мал аж ахуйн эрдэм шинжилгээний хүрээлэн
  • ХААИС-ийн Инженер, Технологийн сургууль
  • ШУТИС-ийн Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль
  • Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв
  • Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газар
  • “Хан брэнд” ХХК
  • “Монгол тэмээ корпораци” ХХК
  • “Арваймилк” ХХК

 

Эрдэм шинжилгээний бага хуралд тавигдсан илтгэлүүд:

 

1

Буудайн гурилын талхыг хошуу тарианы уургаар баяжуулах технологийн судалгаа, Н.Нямсүрэн, Э.Ууганцэцэг, Ц.Нямхүү-ХААИС, Мал аж ахуй биотехнологийн сургууль

2

Сүүн бүтээгдэхүүний аюулын дүн шинжилгээний судалгаа, Ц.Донжжалам1, Б.Эркигүл2 Ph.D, Хүнс, технологийн политехник коллеж1, ХААИС, Инженер Технологийн сургууль2

3

Зарим нэр төрлийн талх, гурилан бүтээгдэхүүнд тосны хүчлийн бүрдэл тодорхойлсон судалгааны дүнгээс, Д.Нарантуяа (Вс.S), Г.Оюун (Ph.D), Б.Пүрэвсүрэн (Вс.S), Хүнсний эрдэм шинжилгээ, үйлдвэрлэлийн “САМО” институт

4

Төмөр замын хос дугуйны элэгдлийг бууруулахад фабо технологийг ашиглах боломж, судалгаа, П. Ганбайгаль1, С.Ариунболд2Ph.D, Технологийн дээд сургууль1, ШУТИС-ийн Механик инженерийн сургууль2

5

Сургуулийн дотуур байрны хүүхдийн хүнсний хэрэглээ, хоолны илчлэг чанарыг судалсан дүн, Туул Б.1, Гэрэлмаа Л.2, 1НЭМҮТ-ийн Хоол судлалын алба, 2Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газар

6

Монгол бяслаг бэлтгэх уламжлалт технологи, горимын судалгаа, Б.Оюунцацрал1, Д.Баатартуяа1, Т.Халиунаа1, С.Сэдэд2, Мал аж ахуйн эрдэм шинжилгээний хүрээлэн1, Арваймилк ХХК2

7

Ингэний сүү боловсруулах үйлдвэрбайгуулах боломжийн судалгаа, Ч.Жавзандулам Ph.D, Ц.Даваажаргал Mc.S, З.Энхбаяр, “Монгол тэмээ корпораци” ХХК

8

Айрагны сүүнхүчлийн бактерийн судалгаа,

П.Өлзий-Орших1Mc.S, YIN Wenzheng2Ph.D, Технологийн дээд сургууль1, ӨМӨЗО-ны Тариалангийн их сургууль2

 

 

Энэ удаагийн эрдэм шинжилгээний бага хуралд зориулж 11 байгууллагын эрдэмтэн, багш, судлаачдаас 15 өгүүлэл ирүүлснээс 8 илтгэлийг хэлэлцүүлж, шилдэг 3 илтгэлийг шалгаруулав.

 

Илтгэлийн шалгаруулалт:

 

I  байр- Г. Оюун, доктор,Д. Нарантуяа, Б. Пүрэвсүрэн, ХЭШҮ-ийн “Само” институт

 

II  байр-П. Өлзий-Орших, McS, Технологийн дээд сургууль

 

III  байр-П. Ганбайгаль, McS, Технологийн дээд сургууль

 

 

 

Ч. Нарангэрэл

 

 

 

 

    Харилцагч байгууллагууд

    © 2015 он, Технологийн дээд сургууль. Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан